Съставки :
600 мл. вода
3 супени лъжици водорасли агар агар
200 грама кашу
35 гр. бирена мая
щипка сол
половинка глава лук
2 скилидки чесън
2 супени лъжици лимонов сок
3 супени лъжици доматено пюре
една опаковка варено Червено цвекло
щипка риган
една чаена лъжичка кориандър на зърна
две лъжици зелени маслини
Начин на приготвяне:
Слагаме в чашата на блендера кашуто, бирената мая, сол, лук,
чесън, лимонов сок , доматено пюре, риган, и сок от консервирано червено
цвекло. Добавяме 100 грама вода. Разбиваме всичко на каша.
Нарязваме на едро две лъжици със зелени маслини и една
лентичка червена чушка. Добавяме ги към готовата кашичка. Добавяме и една чаена
лъжичка кориандър на зърна.
Слагаме в малка тенджера 500 мл. вода и три лъжици араг араг
на прах, ако нямаме агар агар на прах можем да използваме агар агар на
лентички, в този случай ще сложим десетина лентички. Варим водата с водораслото
около 5 минути, до степен да се разтвори във водата. След това пробавяме към
тази вода кашата, която преди това сме направили. Разбъркваме всичко това добре
и го връщаме обратно в чашата на блендера. Оставяме я в хладилника да се охлади
3-4 часа. След това изкарваме готовата мортадела от чашата и я обвиваме в
прозрачно фолио. Така приготвената мортадела трае около седмица в хладилника.
Няма коментари:
Публикуване на коментар