понеделник, 14 октомври 2013 г.

Солен кекс с коприва


45 г коприва , ситно нарязана
1 ч.л. бакпулвер
200 г сирене натрошено
200 г заквасена сметана
5 яйца
300 г брашно

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с миксер и към тях добавяме натрошеното сирене и сметаната. Разбиваме отново и добавяме пресятото с бакпулвера брашно и нарязаната коприва. Разбъркваме до получаването на кексово тесто. При необходимост добавяме още малко брашно. В правоъгълна форма за кекс поставяме хартия за печене и в нея изсипваме полученото тесто. Поставяме в предварително загрята на 180 градуса и печем около 45-50 минути.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар