Съставки:
Използваме за мярка кофичка кисело мляко
3 яйца
2 кофички захар
1 кофичка зехтин
1 бакпулвер
3 кофички брашно
3 моркова
кората на един лимон или портокал
1 чаена лъжица канела
щипка джинджифил на прах
щипка сол
1 ванилия
Обелваме морковите и ги разбиваме с блендера.
Останалите съставки се рзбиват с миксер както при всяка друга торта, след това прибавяме морковите към сместа. Тортата се пече на 200 градуса за около 30 - 40 минути.
След това по желание можете да я разрежете на две и да я намажите с нямамъв мармалад.
отгоресе поръсва с пудра захар.
Ак искате тортата да е малко по-голяма увеличете всичките съставки в двойна доза.
Ydeiata mi se struva interesna , no 2-te kofichki zahar mi se vijdat mnogo.
ОтговорИзтриванеВ случая използваме кофичка кисело мляко от 125 гр.
ОтговорИзтриванеЩе я изпробвам, защото ми се струва, че ще се получи адски вкусно!
ОтговорИзтриване