сряда, 22 май 2013 г.

Кюфтета от леща






2 ч.ч. леща
2 глави лук
3 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
1 яйце
чубрица,кимион,
сух копър,сол
1/2 ч.ч. галета

Лещата се сварява до омекване.Оставя се леко да се охлади.Отцежда се от водата и се пасира-с джаджата за намачкване на картофи или с вилица.Добавят се останалите продукти-лукът и чесънът,нарязани на ситно,подправките-яйцето.Ако е много гъсто-добавете още едно яйце.С галетата след това се посгъстява сместа.Така че може да увеличите количеството на галетата.

 Оставя се в хладилника за около 30 мин. :) Трябва да се получи гъста и леко ронлива смес.Първият ми опит беше да опържа тези кюфтета,но уви-несполучлив!
Затова-само печени в полусух тиган-леко намазан с мазнина.Правят се топчета и се овалват в брашно.Сплескват се и се пекат.
Различно вкусни и топли и студени!В комбинация с млечно-чеснов сос с копър и зехтин,просто няма да спрете да ги похапвате!
Опитайте!Ще ви харесат!





Няма коментари:

Публикуване на коментар